Truth or dance

Truth or danceTruth or dance Geschreven door Chinouk Thijssen
Serie: Truth or dance #1
Uitgegeven door Clavis | 21 september 2018
Genre: Thriller, Young Adult
Aantal pagina's: 285
Goodreads
four-stars

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Ik heb al eerder boeken van Chinouk Thijssen gelezen. Deze waren eigenlijk leuker dan ik verwacht had. Toen Truth or dance verscheen, verscheen er ook een glimlach op mijn gezicht. Die wil ik heel graag lezen!

Voor een schoolproject moeten de vier dames India, Nikki, Lisa en Zoë een aantal opdrachten voltooien. Ze kunnen hiermee de hoofdrol in de eindvoorstelling winnen. Maar dan worden ze aan een groepschat Truth or dance toegevoegd. Denkend dat de wedstrijd op school door gaat. Maar deze opdrachten zijn gevaarlijk.

Op de eerste pagina van Truth or dance staan allemaal ballet termen uitgelegd. Ik begon op mijn vierde met ballet en stopte toen ik 10/11 was hiermee. Maar ik wist de meeste bewegingen en posities nog steeds. Toen droomde ik er van om ballerina te worden, een droom die India, Nikki, Lisa en Zoë ook delen. Maar ik heb deze laten varen.

Truth or dance is best wel een toffe thriller. Eentje die zich weet te onderscheiden in de zee van boeken. De aspecten rondom het ballet zijn gewoon weg tof. Ik ben daar echt fan van. Daarnaast zit er meer dan genoeg spanning in om het boek in een keer uit te willen lezen.

Chinouk Thijssen laat met Truth or dance zien dat je een thriller ook spannend kan zijn zonder dat je al te veel weg geeft. Tijdens het lezen ga je wel nadenken wie er achter de groepschat kan zitten. Je wordt ook in bepaalde richtingen gestuurd maar ik ben er nog niet over uit wie het kan zijn. Alleen daarom zou ik de rest van de boeken al willen lezen. Ik ben zo gedreven om erachter te komen wie er achter zit. Waarschijnlijk mis ik door mijn tunnelvisie verschillende hints.

Dit eerste boek in een trilogie belooft veel goeds. Ik kijk nu al uit naar de andere twee boeken. Ik hoop dat ze net zo goed zijn als hun voorganger.

Een gedachte over “Truth or dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge