To best the boys

To best the boysTo best the boys Geschreven door Mary Weber
Uitgegeven door Thomas Nelson | 19 maart 2019
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 352
Goodreads
five-stars

Every year for the past fifty-four years, the residents of Pinsbury Port receive a mysterious letter inviting all eligible-aged boys to compete for an esteemed scholarship to the all-male Stemwick University. Every year, the poorer residents look to see that their names are on the list. The wealthier look to see how likely their sons are to survive. And Rhen Tellur opens it to see if she can derive which substances the ink and parchment are created from, using her father’s microscope.

In the province of Caldon, where women are trained in wifely duties and men are encouraged into collegiate education, sixteen-year-old Rhen Tellur wants nothing more than to become a scientist. As the poor of her seaside town fall prey to a deadly disease, she and her father work desperately to find a cure. But when her Mum succumbs to it as well? Rhen decides to take the future into her own hands—through the annual all-male scholarship competition.

With her cousin, Seleni, by her side, the girls don disguises and enter Mr. Holm’s labyrinth, to best the boys and claim the scholarship prize. Except not everyone’s ready for a girl who doesn’t know her place. And not everyone survives the maze.

Ik kreeg To best the boys in een Fairyloot box. Okay ik geef toe dat ik die box gekocht heb omdat ik dit boek verdomde graag wil hebben en ik soort van een excuus nodig had om een nieuwe Fairyloot te kopen. Natuurlijk was het geen zekerheid maar gelukkig had ik hem alsnog gekregen.

Rhen leeft in een tijdperk waarin de vrouw ondergeschikt is aan de vrouw. De vrouw volgt geen onderwijs en is thuis om voor de kinderen en de man te zorgen. Maar Rhen denkt daar anders over. Ze wilt heel graag onderwijs volgen om zo onderzoek te kunnen doen naar ziektes, zoals ze nu al met haar vader doet. Maar er is geen manier waarop dat zou kunnen dus besluit ze om zich voor te doen als jongen en mee te doen aan de competitie om een studiebeurs te winnen, die alleen voor jongens is.

Er is zo veel mis met de wereld van To best the boys. Dat weet ik ook. Ik vond het enorm lastig om te lezen dat de vrouw achtergesteld is aan de man. Maar Rhen gaf mij een sprankje hoop. Ze is een geweldig personage om over te lezen. Ze is sterk, heeft een eigen mening en ze is totaal niet bang. Na het lezen van To best the boys durf ik best te zeggen dat Rhen feministisch is en ik hou daar wel van.

Als we dat punt achter ons laten kan ik alleen maar zeggen dat het plot van To best the boys mij heeft verbaasd. Ik had van te voren niet verwacht dat ik het zo geweldig zou vinden. Het verhaal begint eigenlijk met Rhen die een medicijn vindt voor een ziekte die uitgebroken is. Daarna groeit zij enorm in haar rol.

Maar ook het labyrint is geweldig. De worldbuilding in To best the boys  was on point. Vooral het laatste deel van het boek is zo levendig beschreven dat het leek alsof je erbij was. Ik hoop met zo’n beetje alles dat iedereen net zo van To best the boys gaat genieten als ik dat deed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge