De gevangen koningin

De gevangen koninginDe gevangen koningin Geschreven door Kristen Ciccarelli
Serie: Iskari #2
Uitgegeven door Blossom Books | 18 oktober 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 352
Goodreads
four-stars

Er waren eens twee zussen, die door een bijna onbreekbare band voor eeuwig aan elkaar verbonden waren. Als ze boos werden, versplinterden spiegels. Als ze blij waren, bloeiden er bloemen. Het was magie waar ze zuinig op waren, totdat Essie omkwam bij een vreselijk ongeluk, en haar ziel in deze wereld werd opgesloten.

Roa komt uit de struiklanden, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard. Het leek dan ook de perfecte kans toen Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard, haar om hulp smeekte om zijn vader af te zetten. Roa beloofde Dax en zijn zus Asha te helpen met een leger, als hij haar koningin zou maken.

Nu is Roa een ongeliefde struiklandkoningin, ver van huis en getrouwd met de jongen die verantwoordelijk was voor het ongeluk van haar zusje. En het ergste: Dax komt zijn gemaakte beloftes niet na, en haar volk lijdt nog steeds.

Dan doet zich een kans voor om alles recht te zetten, een kans voor Roa om te ontsnappen, haar volk te redden en haar zus te wreken.

Ze hoeft alleen maar de jonge koning te vermoorden.

Na het lezen van De laatste Namsara, meer dan een jaar geleden, wist ik wel dat Kristen Ciccarelli een toffe auteur is. Het concept sprak mij heel erg aan. Ondanks dat De laatste Namsara semi gesloten eindigde was ik heel erg benieuwd naar de andere boeken, maar in het specifiek naar Roa.

Roa, struiklander, koningin van Dax. Ze heeft het niet makkelijk als de koningin van Dax. Haar zus zit gevangen in een gedaante van een vogel, door iets wat Dax heeft gedaan. Maar ze weet dat er een manier bestaat om haar zus te bevrijden. Ze hoeft dan alleen maar Dax te vermoorden.

Ik merkte dat in De gevangen koningin het fantasy aspect een beetje miste. Ik miste de draken van Asha maar vooral de oude verhalen. De oude verhalen hebben in De gevangen koningin plaats gemaakt voor de herinneringen van Roa. Ook erg mooi maar het is niet hetzelfde.

Desondanks vloog ik echt door De gevangen koningin heen.  De schrijfstijl van Kristen Ciccarelli is gewoon weg top. Je wordt vanaf de eerste pagina het verhaal in gezogen. Daarmee zet ze meteen de toon.

Ondanks dat De gevangen koningin niet zoals zijn voorganger was, was het wel tof. Het boek zat vol met verraad, listen en bondjes. Ik had nooit verwacht dat ik er zo snel door heen zou vliegen. Ik zeg nu ook: het boek is gewoon hartstikke tof. Ik kan niet wachten totdat het derde deel verschijnt.

In De laatste Namsara moest ik niks van Roa hebben maar na het lezen van De gevangen koningin is mijn mening volledig veranderd. Ook over Dax overigens. Dat vind ik ook geweldig, de auteur heeft gewoon mijn mening kunnen veranderen. Zoals ik al zei ik ben benieuwd wat het derde deel ons gaat brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge