Help ik ben een mood reader

Als ik een ding over mijn lees gedrag kan zeggen is dat ik een mood reader ben. Ik lees waar ik zin in heb. Ik kan de periodes in een jaar prima aanwijzen aan de hand van mijn gelezen boeken. Maar hoe zit dat nou?

Wat is een mood reader eigenlijk? De naam zegt het al, wanneer je in een bepaalde stemming bent heb je zin in bepaalde boeken. Bij mij hangt dat ook nog een beetje samen met het weer maar daar straks meer over.

Als je kijkt naar mijn leesjaar van 2019 is er een ding wat mij heel erg op valt. Ik ben wel benieuwd: wat valt jou op aan mijn gelezen boeken van 2019?

Voor iedereen die zegt dat ik veel fantasy lees, dat is voor mij eigenlijk heel normaal. Ik als mood reader ben vaak wel in de stemming voor een fantasy boek. Maar wat mij op valt is dat ik heel veel New Adult / Feelgood gelezen heb tot nu toe. 9 van de 27 boeken zijn New Adult of Feelgood. Dat is gewoon een derde van mijn totaal gelezen boeken.

Ik geef toe dat ik deze winter heel erg zin had in iets heets. Wat voldoet beter aan die eisen dan een New Adult?

We gaan nu richting de zomer. Wat ik afgelopen jaren heel erg merkte is dat ik toen juist zin had in contemporary. Komen jullie straks veel meer contemporary tegen en minder New Adult dan zeg ik het vast: het komt doordat ik een mood reader ben.

Iets anders wat ik heel erg herken als mood reader is dat ik echt zin moet hebben in bepaalde boeken anders kom ik er gewoon weg niet doorheen. Ik kan zo een boek oppakken, honderd pagina’s erin lezen en dan denken nee hier heb ik geen zin in. Dan leg ik hem even snel weer terug. Zoiets moet je op dat moment niet forceren, want dan ga je niet van het boek houden zoals je op een ander moment wel zou doen.

Ben jij ook een mood reader?

2 gedachten over “Help ik ben een mood reader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge