Mijn hele leven lang

Mijn hele leven langMijn hele leven lang Geschreven door Emma Anna
| agustus 2018
Genre: New Adult
Aantal pagina's: 319
Goodreads
three-stars

''Verliefd worden op een vriend. Dat komt wel vaker voor. Maar wat als die vriend ook de beste vriend is van je vader? Wat als die vriend toevallig je leraar is? En wat als hij achttien jaar ouder is, maar er is niemand anders met wie het zo goed klikt?
Dat overkwam mij dus. Nu, bijna vier jaar later, blik ik terug op die vurige, intense en meest liefdevolle relatie. Na het nieuws dat ik van mijn moeder heb ontvangen, realiseer ik me dat ik misschien toch nog niet over hem heen ben...''
De negentienjarige Lynn is smoorverliefd op de vriend van haar vader, met wie ze een bijzondere band heeft. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Ierland, blijkt zij niet de enige te zijn die met haar gevoelens in de knoop zit...

Ik las al eerder een New Adult van Emma Anna. Ik wist toen eigenlijk al dat ik meer van haar werk wilde gaan lezen. Toen kwam ik Mijn hele leven lang tegen in het Kobo Plus abonnement en ik hoefde er niet lang over na te denken. Deze voegde ik meteen toe.

Lynn is verliefd, maar niet op zomaar iemand. Nee op de beste vriend van haar vader die ook haar leraar is. Alsof het niet erger kan worden is hij ook nog achttien jaar ouder. Wanneer Lynn met haar ouders en Stephan naar Ierland gaat neemt de reis een verrassende wending.

Ik had heel erg moeite om in het verhaal te komen. Ik vond Lynn eigenlijk alles behalve heel sympathiek. Dit was niet alleen in het begin maar ook later in het verhaal nog steeds. Ze wilde elke situatie naar haar hand zetten, koste wat het kost. Ik kon mij hier heel erg aan irriteren.

Mijn hele leven lang is niet een standaard New Adult. Emma Anna snijdt hiermee verschillende thema’s aan die ik niet eerder voor heb zien komen. De relatie tussen een zeventien jarige en een vijfendertig jarige is niet wat je veel ziet.

Ik heb er even aan gedacht om Mijn hele leven lang niet uit te lezen. Ik irriteerde mij zo aan Lynn dat ik dacht laat maar zitten ik ga wel iets anders lezen. Maar ik deed dit niet. Ik weet niet precies waarom maar ik denk vooral dat ik wilde weten hoe dit verhaal af zou lopen. Ik had dit juist niet met Vecht voor mij, een andere New Adult van Emma Anna.

Tegen het einde begon ik plezier te krijgen om Mijn hele leven lang te lezen. Het verhaal begon aantrekkelijker te worden. Die laatste vijftig pagina’s waren een achtbaan voor mij, zowel als in emoties maar zo snel had ik Mijn hele leven lang ook uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge