Zonderling

ZonderlingZonderling Geschreven door Laini Taylor
Serie: Strange the dreamer #1
Uitgegeven door Best of YA | 30 april 2019
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 464
Goodreads
five-stars

De droom kiest de dromer, niet andersom. Lazlo Strange, oorlogswees en junior bibliothecaris, vreest dat zijn droom slecht gekozen heeft. Al sinds zijn vijfde is hij geobsedeerd door de mythische verloren stad Weep, maar het vergt meer moed dan Lazlo in zich heeft om de halve wereld over te steken en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een held genaamd de Godslayer en een groep legendarische krijgers heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Waardoor werd Weep tweehonderd jaar geleden gescheiden van de rest van de wereld? En wie is de blauwe godin uit Lazlo's dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?

Ik was al hyped voor Zonderling toen ik de originele Engelstalige versie zag. Hij zag er zo mooi uit en het verhaal sprak mij eigenlijk direct al aan. Maar toch pakte ik hem niet op. Ik las al eerder Engelstalige boeken van Laini Taylor en ik vond ze best wel lastig, dat speelde heel erg mee in de keuze.

Lazlo is een wees en herinnert zich iets van Ween. De mysterieuze stad die gescheiden is van de wereld. Lazlo krijgt een kans om op zoek te gaan naar Ween samen met de godendoder. Maar dan komt er een mysterieuze blauwe vrouw in zijn dromen. Wie is zij en wat wilt zij van Lazlo?

Ik wil eigenlijk zo min mogelijk kwijt over Zonderling. Want ik vind dat iedereen de ervaring moet ervaren zoals ik hem heb ervaren. Dus er helemaal blanco in gaan. En dat is waarom ik helemaal niks over het plot of de personages ga vertellen vandaag.

Het begin van Zonderling was gewoon weg heel erg vaag. Je leert Lazlo kennen en je krijgt een introductie in het verhaal. Klinkt heel normaal toch. Maar dat was het niet. Laini Taylor weet het verhaal zo te vertellen dat je de eerste honderd pagina’s nodig hebt om erachter te komen hoe de wereld in elkaar zit. Wie Lazlo is en wat zijn betekenis hierin is.

Maar jongens als je eenmaal dat raadsel ontrafelt hebt is Zonderling een fantastisch mooi boek.Laini Taylor heeft een fantastisch oog voor world building. Dat is aan alles in Zonderling te zien.

Het verhaal gaat wel langzaam aan mij voorbij. Het is zeker niet een boek die je in een zitting uit leest. Het is alles behalve dat. Na elk hoofdstuk wil je er nog een. Het verhaal gaat dan wel heel langzaam maar het is zo verslavend.

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar het vervolg hierop. Ik kan er zo niet op wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge