Als morgen niet bestaat

Als morgen niet bestaatAls morgen niet bestaat Geschreven door Jennifer L. Armentrout
Uitgegeven door Zomer & Keuning | 16 april 2019
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 320
Goodreads
five-stars

De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in ‘Als morgen niet bestaat’ van Jennifer L. Armentrout. Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout, ook bekend van de Lux-serie, stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken? ‘Als morgen niet bestaat’ is aangrijpend van begin tot eind.

Jennifer L. Armentrout bekend van de Wacht op mij en de Lux serie, aan beide ben ik al begonnen, heeft een nieuw boek uitgebracht. Toen ik het hoorde was ik meteen al enthousiast. Ik was heel nieuwsgierig wat ze nu uit de kast heeft gehaald.

Wanneer Lena op een feestje is met haar vrienden heeft zij het allemaal. Ze  begint aan het laatste jaar op de middelbare school waar ze mogelijk een volleybal beurs kan krijgen en ze heeft geweldige vrienden. Maar dat veranderd in een klap wanneer ze in de auto stapt met vier vrienden. Zij overleven het niet maar zij wel.

Toen ik begon aan Als morgen niet bestaat was het best wel vrolijk. Ik vloog letterlijk door de eerste honderd pagina’s heen. Ik had eigenlijk niet door dat het verhaal straks in een klap zou veranderen. Ik genoot van de blije tijd die er toen nog was.

Maar man o man na het ongeluk was het zo pijnlijk om door te lezen. Met een brok in mijn keel en de tranen die achter mijn ogen prikte ging ik door. Het is lang geleden dat ik zo’n intense pijn had gevoeld tijdens het lezen.

Na het ongeluk sloot Lena zich af voor zo’n beetje iedereen die bij haar in de buurt wilde komen. Het was voor mij best pijnlijk om dat te lezen. Voornamelijk omdat ik weet dat dat is wat ik ook doe wanneer ik pijn heb.  Dat maakte het extra moeilijk om Als morgen niet bestaat te lezen.

Toen Als morgen niet bestaat uit was was ik best wel blij. Je ziet duidelijk de ontwikkeling van Lena door het verhaal heen. Ik dacht eindelijk een verhaal waarbij de hoofdpersonage niet alleen maar zielig kan zijn en in een hoekje gaat zitten huilen. Dat maakt voor mij Als morgen niet bestaat extra mooi.

Ik wil uitgeverij Zomer & Keuning bedanken voor mijn exemplaar van Als morgen niet bestaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge