Niet te stoppen

Niet te stoppenNiet te stoppen Geschreven door Angie Thomas
Uitgegeven door Moon | 29 maart 2019
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 384
Goodreads
four-stars

Bri is zestien en wil een van de grootste rappers ter wereld worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri's moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze moét het maken!

Angie Thomas heeft mij met The hate u give omver weten te blazen. De grote vraag is zal Niet te stoppen dat succes evenaren? Het debuut van Angie Thomas was ronduit geweldig, om even een korte samenvatting te geven. Ik was een beetje bang dat het tweede boek daardoor tegen zou vallen.

Bri is zestien en wilt maar een ding: een rap legende worden net als haar vader. Ze lkomt uit een niet al te goede buurt. Haar tante dealt drugs, haar moeder was verslaafd en haar vader.. dood geschoten. Maar Bri heeft maar een doel voor ogen: rappen.

Ik was eigenlijk meteen al blij verrast toen ik in Niet te stoppen begon. Meteen had ik zoiets van oh ik vind het verhaal best wel tof. Ik had meteen al een klik met Bri, waardoor het verhaal eigenlijk als een trein las.

Ik vloog door Niet te stoppen  heen. Het verhaal was niet zo heftig als the hate u give waardoor ik meer bladzijden in een keer las. En het werden er steeds maar meer. Toen ik net lekker in een flow zat was het boek alweer uit. Heel jammer!

Met Niet te stoppen zet Angie Thomas wederom een boek neer met heftige thema’s. Vooral de onderdrukking van mensen die van niet westerse achtergrond zijn speelt een grote rol. Zoals dat in Niet te stoppen neergezet is komt het voor mij heel goed over. Dat vind ik juist zo mooi aan Niet te stoppen. Elke bladzijde voelt alsof je er zelf bij bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge