Over mij

Behind the blog

De schrijfster achter deze blog heet Jaike. Geboren in 1997 en nog steeds woonachtig in het mooie Gelderland. Vanaf jongs af aan is ze al met boeken en lezen bezig. Ze kan met zekerheid zeggen dat Harry Potter haar eerste echte verslaving was en dat nu nog steeds is. Door de jaren heen is de liefde voor boeken alleen maar gegroeid.

In het dagelijks leven

Vijf dagen per week is het tijd voor school. In 2017 is ze met de studie Mechatronica begonnen. Als ze een ding zeker weet is dat haar liefde voor techniek. In de twee jaar dat ze haar mbo 4 diploma haalt leert ze een hoop bij, maar wordt ze vooral gemotiveerd om door te stromen naar het HBO. Hiervoor heeft ze haar havo diploma gehaald en heeft ze een jaar HBO erop zitten, helaas zonder diploma.

Bloggen

In 2014 was het tijd om de gedachten over boeken op papier te zetten. Papier is het niet te noemen maar wel die ene vierkante centimeter op het wereld wijde web. Het begon met Despicable Books waar met heel veel plezier 2.5 jaar lang aan gewerkt is. Toen het tijd was voor een nieuwe naam kwam Jaike vs de boeken uit de grond. Sinds januari 2016 is dit haar vaste plek op het internet.

Persoonlijke doelen

Natuurlijk is het super gaaf om 100+ boeken per jaar te lezen en ik weet niet hoe veel gave auteurs te ontmoeten. Maar daar gaat het helemaal niet om. Okay ze is er wel trots op dat ze in 2014 148 boeken las, in 2015 las ze er 195, in 2016 stonden er 164 op de teller en in 2017 tikte de teller de 100 aan. Maar wat er echt toe doet is de interactie met lezers. In de hoop iemand een ontzettend goed boek te kunnen aanraden op basis van een recensie. Daar doet ze het voor.